NAZORG

NAZORGINSTRUCTIES VOOR TATOEAGES

De genezingstijd van een tatoeage is ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij ook een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Er dient vooral niet te worden gekrabt aan de tatoeage tijdens deze periode, dit kan uw tatoeage beschadigen. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk!!!! Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een steriel kompres of een steriel transparant folie. Als de tatoeagewond met een kompres of met folie is afgedekt, kan het kompres of het folie na 1 uren worden verwijderd. De wond dient te worden behandeld zoals hieronder omschreven. Als er wondvocht onder het folie ontstaat kan het folie er eerder afvallen. In dit geval, behandel de wond dan ook zoals hieronder aangegeven.

Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met lauw/warm water tot de wond genezen is. LET OP: Voor het wassen van de tatoeage wel de handen goed wassen met een anti-bacterieële zeep.

Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.

Smeer de tatoeage (met schoongewassen handen) in met de zalf die u in de winkel kunt kopen. WIlt u zelf zalf kopen, kunt u hiervoor Kenoil CBD TATTOO AFTERCARE aanschaffen.

Druppel NOOIT desinfectiemiddelen (zoals Sterilon of Betadine) op de wond.

Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond. De huid moet voor snelle genezing goed kunnen ademen.

Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

Premium Quality Tattoo Aftercare
KLIK OP DE KENOIL LOGO WEBSHOP IS BESCHIKBAAR!

NAZORGINSTRUCTIES VOOR PIERCINGS

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing (zie bijlage) en kan ook per persoon verschillen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk!!! Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en flink opzwellen. Als je een te klein ringetje of een te kort staafje hebt laten zetten is er een grotere kans op infecties en complicaties. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook zodanig worden behandeld. Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht worden genomen.

 Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.

 Was de omgeving van de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep (zoals bij ons te koop) tot de wond geheel genezen is.

 Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog.

 Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.

 Smeer geen zalf, vaseline of iets dergelijks op de wond.

 Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurende indien nodig tijdens sporten.

 Draag bij een bodypiercing (bijv. tepel of navelpiercing) nooit strakke of vuile kleding.

 Ga tijdens het genezingsproces VOORAL NIET zwemmen (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) Ga ook vooral niet naar de sauna of het stoombad!!

 Verwijder het sieraad nooit zelf. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met uw piercer. Als u het echt niet vertrouwd, ga dan vooral voor de zekerheid langs uw huisarts.

Deluxe Piercing Aftercare

KLIK OP DE KENOIL LOGO WEBSHOP IS BESCHIKBAAR!

© 2020 by Tattoo Respect ®

Facebook